Junior Kwak 
De Kwak junior, een mini botter van 5 meter is zo goed als klaar. De laatste verflaag zit erop, de zwaarden, het roer en de zeilen worden gehesen, we kunnen beginnen.

De vereniging is al enkel jaren bezig de jeugdafdeling van de vereniging op te bouwen. De moederschepen zijn 15 meter lang en hebben zware tuigage, nogal een uitdaging voor de jeugdleden. Met de Junior Kwak is een échte jeugdopleiding mogelijk omdat de Junior Kwak een kleine kwak is waarop jongeren eenvoudiger de technieken kunnen leren.

Leren Zeilen
Ben je tussen de 10 en 18 jaar en heb je zin om te leren zeilen met de Kwak Junior? Geef je dan snel op via het Inschrijfformulier of stuur een mailtje naar kwakjunior1@gmail.com. Als we genoeg deelnemers hebben , starten we nog dit jaar.

  

Lesprogramma
Het is de bedoeling om 10 zeillessen per jaar te geven afhankelijk van het weer en de wind.
In de winter help je mee om de Kwak te onderhouden en wordt er theorie van het zeilen, de knopen en de regels op het water gegeven.

In overleg worden deze lessen op zaterdagochtend of op een avond gegeven. De lessen duren 2 uur en worden gegeven door ervaren instructeurs. Je leert om veilig om te gaan met fok, grootzeil en zwaarden, waarbij samenwerken en gezelligheid belangrijk zijn.
Eerst ben je jeugdmaat in opleiding (Mio) en na het behalen van diverse certificaten jeugdmaat en via jeugdschipper in opleiding (Sio) kun je doorgroeien naar jeugdschipper.

Kosten
Omdat het al halverwege het seizoen is zijn de kosten maar € 45,00 en € 32,50 als een ouder voor € 10,00 lid wordt van de Vereniging tot Behoud van de Volendammer Botters.
Normaal kost het lidmaatschap per jaar € 90,00 en € 75,00 bij lidmaatschap van de Vereniging tot Behoud van de Volendammer Botters.

Hoe is dit project mogelijk gemaakt?
Het project Kwak junior wordt gerealiseerd door de Stichting Kwak junior en is mogelijk gemaakt door Fysiotherapie Dukaton te Volendam
met medewerking van Habbeke shipyard, de Vereniging Behoud de Volendammer Botters en Rabobank Waterland en Omstreken.

Dit initiatief steunen?
Wil je dat de botters als cultureel erfgoed in de toekomst voor Volendam behouden blijven, steun dan de opleiding van de jeugd en de Kwakjunior door te doneren op rekening NL15RABO0160468728 t.nv.v Vereniging Behoud de Volendammer Botters onder vermelding van Kwakjunior. Alvast hartelijk dank namens Stichting Kwak junior ( Ben Segaar, Dirk de Waart, Joke Smith)

 

background